В Німеччині розпочалося засідання у форматі «Рамштайн»

19 Березня 2024, 13:15
Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін. Фото з відкритих джерел 300
Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін. Фото з відкритих джерел

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін офіційно відкрив засідання Контактної групи з питань оборони України, виступивши перед учасниками онлайн.

Це вже двадцяте засідання у форматі «Рамштайн», яке відбувається 19 березня в Німеччині у форматі особистої зустрічі. В засіданні беруть участь міністри оборони та високопоставлені військові керівники із близько 50 країн, інформує Укрінформ.

На початку зустрічі Остін подякував усім, хто приєднався до 20 засідання Контактної групи з питань оборони України, а також  міністру Умєрову та його делегації, які присутні.

За словами Остіна, вже щонайменше 315 тисяч російських солдатів загинули або отримали поранення у війні проти України.

«Росія заплатила вже неймовірно велику ціну за імперіалістичні мрії Путіна. Щонайменше 315 тисяч російських солдатів загинули або отримали поранення з початку повномасштабного вторгнення Путіна у лютому 2022 року. Росія вже розтратила до 211 мільярдів доларів на оснащення зброєю та підтримку своєї імперіалістичної агресії проти України. Путінська війна коштуватиме Росії 1,3 трильйона доларів США від очікуваного економічного зростання до 2026 року. А українські захисники продовжують погіршувати (військові – ред.) можливості Кремля», – додав глава Пентагону.

Він зазначив, що Україна вже потопила, знищила або пошкодила 20 від середніх до великих кораблів ВМС, і продовжує збивати російські військові літаки.

«Наш сьогоднішній меседж чіткий: США не допустять невдачі України. Ця коаліція також не допустить невдачі України. І весь вільний світ не допустить невдачі України», – додав міністр.

Остін також наголосив, що українська боротьба залишається «однією з великих справ нашого часу».

Нагадаємо, попереднє, 19 засідання, що відбувалося у форматі онлайн, пройшло 14 лютого. На ньому обговорили питання посилення протиповітряної оборони, артсистем і дронів, повідомляв міністр оборони України Рустем Умєров.

Контактна група з питань оборони України (у форматі «Рамштайн») об’єднує близько пів сотні країн, які долучаються до виділення зброї Україні у її протидії російській агресії.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024