Лукашенко проговорився: «крокус-терористи» тікали не в Україну, а в Білорусь

26 Березня 2024, 17:15
Лукашенко проговорився: «крокус-терористи» тікали не в Україну, а в Білорусь 366
Лукашенко проговорився: «крокус-терористи» тікали не в Україну, а в Білорусь

Білоруський диктатор заявив, що нападники на «Крокус Сіті» не могли проникнути до Білорусі через посилений безпековий режим.

Саме тому нападники пішли на ділянку українсько-російського кордону, бо не могли проникнути до Білорусі. Про це заявив білоруський диктатор Олександр Лукашенко під час зустрічі із журналістами пропагандистського видання «Белта».

«Вони не могли піти до Білорусі. Їхні куратори – вони розуміли, що до Білорусі заходити не можна. Тому що в перші хвилини, як у Росії частина області перейшла на посилений безпековий режим, так і в нас», – заявив диктатор.

За словами Лукашенка, були задіяні сили МВС, виставлено пости на дорогах, у тому числі з Росією, «залучалися сили КДБ, Держприкордонкомітету, деякі частини військовослужбовців».

«Тому вони до Білорусі ніяк не могли зайти. Вони це бачили. Тому відвернулися та пішли на ділянку українсько-російського кордону», – наголосив диктатор.

Олександр Лукашенко своїми словами поставив під сумнів твердження Кремля та російської пропаганди щодо того, що учасники нападу на «Крокус Сіті Холлі» нібито з самого початку готувалися до відступу в Україну. 

Нагадаємо, в українській розвідці заявили, що теракт у Москві – спланована і свідома провокація російських спецслужб за вказівкою Путіна.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024