Три пункти пропуску й далі заблоковані, – ДПСУ про ситуацію на кордоні з Україною

27 Березня 2024, 16:55
Блокування кордону. Фото з відкритих джерел 433
Блокування кордону. Фото з відкритих джерел

Польські аграрії і далі блокують  деякі пункти пропуску на українсько-польському кордоні. 

Наразі заблоковано три напрямки. Мова йде про пункти пропуску «Ягодин», «Рава-Руська» та «Угринів», розповів речник Державної прикордонної служби (ДПСУ) України Андрій Демченко в ефірі телемарафону, пише Район.Закордон.

Наразі фермери розблокували пункти пропуску: «Краківець», «Шегині», «Устилуг». На цих напрямках, наголосив речник, рух інтенсивний, як в бік України, так й в бік Польщі.

На пунктах пропуску «Ягодин» та «Рава-Руська» фермери не пропускають вантажні транспортні засоби, які слідують з України в Польщу. 

На МПП «Угринів» протестувальники планують пропускати по одній вантажівці в бік Польщі й по три вантажівки кожні шість годин в бік України.

«Це суттєве зниження можливості перетину кордону вантажівками на цьому напрямку. Ну і практично також заблокований рух в бік Польщі. Станом на ранок 27 березня на цих трьох напрямках в чергах перебуває десь 300 вантажівок. Найбільше – на МПП «Ягодин», – додав Демченко.

Зокрема черги є й навпроти розблокованих пунктів пропуску. Найбільша черга спостерігається навпроти МПП «Краківець» – близько 700 фур, навпроти пункту пропуску «Шегині» – близько 400. 

Нагадаємо, Держприкордонслужба попередила українців про черги на польсько-українському кордоні напередодні великодніх свят. 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024