У Польщі розпочала роботу коаліція бронетехніки на підтримку України

27 Березня 2024, 18:10
У Польщі розпочала роботу коаліція бронетехніки на підтримку України 302
У Польщі розпочала роботу коаліція бронетехніки на підтримку України

У Варшаві 26 березня відбулася перша зустріч коаліції бронетехніки на підтримку України. 

Коаліція запрацювала з ініціативи Польщі та Німеччини. В ініціативі також беруть участь Велика Британія, Швеція та Італія, повідомляє Район.Закордон з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони України.

Як зазначили у відомстві, під час засідання представники країн-учасниць виробили позицію щодо посилення ЗСУ певними зразками бронетехніки та організації їхнього ремонту.

«Метою коаліції бронетехніки є посилення броньованого щита Сил оборони України, спільними зусиллями підвищити здібності українського війська у боротьбі з російським агресором, забезпечити ефективне функціонування, технічне обслуговування, ремонт зразків техніки та озброєння, наданих нам союзниками», – розповів заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк, який очолив українську делегацію.

У рамках коаліції вже створили чотири синдикати. На кожен поклали певні завдання:

  • постачання озброєння та боєприпасів для західної бронетехніки;
  • технічне обслуговування та ремонт;
  • підготовка екіпажів та технічного персоналу;
  • відпрацювання ефективної тактики застосування бронетехніки на полі бою.

«Це дуже важлива ініціатива наших союзників з огляду на існуючу проблематику у ЗСУ з ремонтом бронетехніки іноземних зразків. Сподіваюся, за допомогою союзників нам вдасться швидко, наскільки це можливо, створити в Україні ефективну ремонтну базу західної бронетехніки», – додав Гаврилюк.

Заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк уточнив, що в рамах коаліції розроблять дорожню карту, яка відповідає стратегії розвитку ЗСУ. Очікується, що у довгостроковій перспективі учасники коаліції допоможуть Україні створити парк техніки та налагодять з нашою країною промислове партнерство.

Нагадаємо, в рамах 17 засідання у форматі «Рамштайн» з 20 країн сформували нову коаліцію наземних засобів ППО. Лідери — Німеччина та Франція. 

 

 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024