Будуть снаряди: Чехія отримала додаткові гроші на закупівлю боєприпасів для України

27 Березня 2024, 19:05
Боєприпаси для України 325
Боєприпаси для України

Уряд Чехії схвалив ще один фінансовий внесок в ініціативу закупівлі боєприпасів для підтримки України.

Про це заявив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала, але не називав розмір суми, яку схвалили урядовці, повідомляє видання České noviny.

За його словами, до ініціативи приєдналися 20 країн. За його словами, боєприпаси будуть доставлені протягом певного часу і це вже зараз впливає на ситуацію на полі бою. Також у МЗС Чехії сьогодні заявили, що кількість артилерійських боєприпасів, які можуть бути передані Україні, не обмежена.

Міністр оборони Чехії Яна Чернохова додала, що Португалія сьогодні офіційно долучилася до ініціативи з постачання снарядів Україні.

Раніше Португалія заявляла, що внесе в цю ініціативу сто мільйонів євро. 

Нагадаємо, раніше президент Чехії Петр Павел заявив про те, що його країна виявила 800 тисяч снарядів, які можна придбати для України. Глава держави уточнював, що снаряди можна доставити протягом кількох тижнів, але для цього потрібне фінансування. Ця ініціатива є запасним варіантом, оскільки ЄС не виконав обіцянку надати Україні 1 мільйон артилерійських снарядів до березня місяця.

Чимало країн уже виділили гроші на закупівлю боєприпасів для України. Зокрема, це Литва, Бельгія, Франція, Канада, Нідерланди і не тільки.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024