У Грузії розпочалися нові протести

08 Березня 2023, 21:55
Протести у Грузії 1372
Протести у Грузії

У Тбілісі люди знову виходять на масові протести у відповідь на прийняття закону про «іноагентів» з боку місцевих нардепів. 

Спецназу вдалося зайняти контрольні точки по всій території біля парламенту, інформує Мтаварі.

Після придушення протесту, опозиційні сили пообіцяли перейти до щоденних протестних акцій «до перемоги». Екслідер Єдиного національного руху (партія Саакашвілі) Ніка Меліа оголосив про новий протест біля парламенту вже сьогодні, 8 березня.

Читайте також: Під парламентом Грузії почалися сутички, поліція застосувала сльозогінний газ та водомети

 

«О третій годині дня (13:00 за Києвом) ми збираємося на проспекті Руставелі. І це буде повторюватися щодня, поки весь проспект Руставелі (там знаходиться парламент) не стане грузинським, а не російським. Доки ми не досягнемо перемоги», – заявив він.Близько 14 години за Києвом у Тбілісі розпочався новий мітинг. Чимало людей вийшли на вулиці столиці Грузії. Протестувальники прямують до будівлі парламенту колоною з банером та гаслом No Russian Law – «Ні російському закону».

 

****

 В Тбілісі розпочався Жіночий марш проти закону про «іноземних агентів». Перед парламентом сьогодні відбудеться і вечірній протест – він розпочнеться о 19:00 за місцевим часом.

****

У Тбілісі біля парламенту Грузії, де збираються учасники нового протесту проти законів про «іноземних агентів», лунає гімн України.

Відео опублікував на своїй сторінці у Facebook грузинський політолог Гела Васадзе

«А на Руставелі звучить гімн України. Віримо в ЗСУ і слава Україні! "Народ прийшов на Руставелі з масками і пляшечками води, тобто готовим до розгону. Але знаєте, що ніякого розгону сьогодні не буде. Не буде не тому, що сьогодні людей буде більше, набагато більше. Не буде, тому що сьогодні вони вже не зважаться ні на які провокації», - написав Васадзе.

****

Група з 16 депутатів Європарламенту виступили зі спільною заявою, у якій закликають владу Грузії відмовитися від прийняття скандальних проєктів про «іноагентів», один з яких вже схвалений у першому читанні, повідомляє Interpressnews.

Євродепутати наголошують, що закон не відповідає європейським стандартам і цінностям та ставить під питання подальший проєвропейський шлях Грузії. 

****

У Грузії поліція використовує до мітингувальників світлошумові гранати, сльозогінний газ та водомети, щоб розігнати протестувальників, які зібралися біля будівлі парламенту. Там також вибухав феєрверк, коли учасники намагались прорвати загороджувальні споруди, повідомляє Reuters.

Читайте також:  «Грузинська мрія» і придністровський чиряк. Усі чекають перемоги України

 

 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024