Під парламентом Грузії протестували проти проросійського курсу влади

03 Червня 2023, 12:45
Під парламентом Грузії протестували проти проросійського курсу влади 204
Під парламентом Грузії протестували проти проросійського курсу влади

Під стінами парламенту Грузії увечері 2 червня активісти протестували проти розвороту влади до Росії та за збереження демократичних прав і свобод.

Всього під парламентом зібралося кілька десятків людей із власноруч виготовленими плакатами. Акцію організував рух «Джиуті», повідомляє Новости-Грузия.

Учасники протестували проти проросійського розвороту Грузії та висловлювали підтримку Беці Грігориадісу, якого суд оштрафував на 2000 ларі за спробу встановити намет біля парламенту. Таким затриманого за тяжкими звинуваченнями після масштабних протестів проти закону про «іноагентів».

Читайте також: Під парламентом Грузії почалися сутички, поліція застосувала сльозогінний газ та водомети

Учасники акції не вдавалися до активних дій, але правоохоронці боролися з плакатами, які їм видалися образливими та періодично виводили людей з-під будівлі. Повідомляють, що роздратування поліції викликали навіть чисті плакати без жодних написів. 

Серед іншого, на акції використали плакат «Іраклій» – з відсилкою до прем’єра Грузії Іраклія Гарібашвілі та лідера правлячої партії Іраклія Кобахідзе. При цьому у написі видозмінили одну літеру, що додало непристойного натяку. 

Деякі учасники розважалися написами з використанням стародавньої грузинської абетки, щоб не було зрозуміло, що саме на них написано. 

Читайте також:  «Грузинська мрія» і придністровський чиряк. Усі чекають перемоги України

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024