США оголосили про виділення Україні нового пакету військової допомоги

27 Червня 2023, 21:45
США оголосили про виділення Україні нового пакету військової допомоги 576
США оголосили про виділення Україні нового пакету військової допомоги

Сполучені Штати офіційно оголосили про виділення нового пакету військової допомоги Україні у сфері оборони, який міститиме озброєння для підтримки українського контрнаступу, посилення ППО та інших можливостей ЗСУ.

Про це заявила в вівторок під час брифінгу в Вашингтоні офіційна представниця Білого дому Олівія Делтон, повідомляє Укрінформ.

«Це вже 41 виділення озброєння із запасів Міноборони шляхом застосування механізму за повноваженнями президента (presidential drawdown – ред.) для України, які Конгрес схвалив минулого року за потужної підтримки обох партій», – сказала представниця адміністрації Байдена.

Вона зауважила, що пакет містить «ключові можливості» для підтримки контрнаступальних операцій України, зміцнення її протиповітряної оборони, а також додаткову броньовану техніку, протитанкові системи, боєприпаси та інше обладнання.

У Пентагоні уточнили, що вартість пакета сягає $500 мільйонів. Новий транш передбачає надання ракет для систем Patriot, зенітних комплексів Stinger, ракет для HIMARS, саперного обладнання, снарядів калібру 155 мм і 105 мм.

Крім того, США передадуть Україні 30 БМП Bradley, 25 БТР Stryker, керовані ракети TOW, протитанкові системи Javelin і АТ-4; ракети HARMs, високоточні авіаційні боєприпаси, стрілецьку зброю та понад 22 мільйони патронів.

ЗСУ також отримають тепловізійні системи, прилади нічного бачення, обладнання й запчастини для ремонту й обслуговування техніки.

Нагадаємо, минулого тижня державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про виділення пакета додаткової допомоги на загальну суму 1,3 мільярда доларів США.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024