Rheinmetall планує відкрити в Україні завод із виробництва бронетехніки

11 Липня 2023, 12:45
Rheinmetall планує відкрити в Україні завод із виробництва бронетехніки 967
Rheinmetall планує відкрити в Україні завод із виробництва бронетехніки

В Україні з'явиться завод, який займатиметься виробництвом бронетехніки. Його має намір відкрити німецький збройовий концерн Rheinmetall.

Про це заявило керівництво Rheinmetall в інтерв'ю для CNN.

За словами генерального директора концерну Арміна Паппергера, поява заводу очікується за 12 тижнів.

Паппергер зауважив, що в Україні повинно функціонувати відповідне оборонне підприємство, щоб не залежати від допомоги західних партнерів.

«Громадяни України мають допомагати собі самі. Якщо вони постійно чекатимуть допомоги від європейців або американців протягом наступних 10 або 20 років... це неможливо», – пояснив він.

Вартість заводу оцінюють у 218 мільйонів доларів. Очікується, що він вироблятиме близько 400 танків щороку. Окрім того, там планують будувати та ремонтувати німецькі БТР Fuchs.

Таким чином Rheinmetall нівелює побоювання світових оборонних компаній щодо налагодження виробництва в Україні під час війни.

Довідково:

Німецька компанія Rheinmetall займається виробництвом танків, бронетранспортерів, різної бронетехніки, ремонтом озброєння для передачі Україні. Зокрема, днями концерн погодився передати українській армії 14 танків Leopard 2 від імені нідерландського уряду.

Нагадаємо, Rheinmetall підтримує українську армію в її боротьбі з російським вторгненням, поставляючи численні системи озброєння.

У квітні 2023 року уряди Нідерландів і Данії оголосили про намір спільно придбати основні бойові танки Leopard 2 A4 для пожертвування Україні. Уряди цих двох країн спільно фінансують замовлення в рамках міжнародної танкової коаліції для ефективної підтримки України.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024