«Пілоти готові застосувати зброю»: Польща перекидає бойові гелікоптери на кордон з Білоруссю

03 Серпня 2023, 19:18
Польща перекидає бойові гелікоптери на кордон з Білоруссю 1029
Польща перекидає бойові гелікоптери на кордон з Білоруссю

Польща перегрупувала ударні гелікоптери у Підляське воєводство, що неподалік кордону з Білоруссю. 

У разі потреби пілоти застосують зброю, про це повідомив генерал Марек Соколовський під час брифінгу з міністром оборони Маріушем Блащаком, передає TVPinfo.

Польський військовий зазначив, що було переміщено бойові вертольоти з першої авіаційної бригади сухопутних сил та 25 бригади повітряної кавалерії.

За словами генерала, гелікоптери чергуватимуть в режимі повної готовності з базуванням у двох місцях.

«Вертольоти озброєні та готові до бою. Є дуже досвідчені пілоти, є пілоти, які застосовували бортове озброєння та ракети разом зі мною в Афганістані та Іраку. Якщо буде щось тривожне, вони без вагань застосують зброю», — додав Соколовський.

Нагадаємо, 1 серпня жителі польського села Біловеж повідомили, що над їхніми будинками пролітали два бойові літаки Білорусі - Мі-24 та Мі-8. Однак влада Польщі спочатку заявила, що порушення кордону не сталося.

Міністерство оборони режиму Лукашенка заперечило порушення польського повітряного простору вертольотами ВПС РБ і в офіційній заяві глузливо прокоментували: «баба бабі сказала». 

У НАТО заявили, що контролюють ситуацію вздовж своїх східних кордонів і перебувають у контакті з польською владою.

Згодом з'явилась інформація, що Північноатлантичний альянс не буде застосовувати принцип колективної безпеки після того, як білоруські гелікоптери порушили кордон Польщі.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024