В'їзд в Україну з Росії чи Білорусі: роз'яснення прикордонників

11 Серпня 2023, 12:55
В'їзд в Україну з Росії чи Білорусі 4048
В'їзд в Україну з Росії чи Білорусі

В'їхати в Україну з Росії та Білорусі громадяни можуть не тільки через Сумську та Волинську область, а і через інші пункти пропуску. 

При цьому важливо зважати на фактор безпеки, розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час телемарафону, повідомляє РБК-Україна.

«Власне про то і йде мова. Що це можна зробити не лише на напрямку Сумської області через пункт пропуску Покровка. Це можна зробити й через інші напрямки», – зазначив він.

За словами Демченка, українцям, які хочуть потрапити до України в такий спосіб, треба зважати на безпеку.

«Оскільки вони спочатку мають пройти перевірку по той бік кордону, як на території РФ, так і Білорусі. І їм необхідно мати хоча б мінімальний пакет документів, щоб та сторона їх пропустила», – додав речник прикордонників.

Нагадаємо, віцепрем'єр-міністр, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук розповіла, що українці можуть потрапити до України з Росії та Білорусі лише через Сумську область та Волинь. Вона зазначила, що мова йде про коридори Колотилівка–Покровка (кордон з Росією) та Доманове–Мокрани (кордон з Білоруссю).

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024