Україна та Польща створюють єдині пункти пропуску на кордоні, – Шмигаль

22 Серпня 2023, 18:30
Пункт пропуску на кордоні з Польщею 662
Пункт пропуску на кордоні з Польщею

Україна та Польща розпочали реалізацію ініціативи, згідно з якою на кордоні між країнами запустять єдині пункти пропуску.

Про це повідомляє Район.Закордон з посиланням на прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля у Telegram.

За його словами, зараз завданням уряду є запровадження спільного митного та прикордонного контролю з країнами Євросоюзу.

«Тобто буде один пункт пропуску, де працюватимуть представники обох держав. Цим досягаємо більшої інтеграції до європейського простору, прискорюємо логістику, мінімізуємо корупцію. Пілотний проєкт реалізуємо на польсько-українському кордоні», – розповів глава Кабміну.

Він уточнив, що Україна хоче реалізувати таку ініціативу на кордоні з Румунією. Відповідну пропозицію вже надіслали румунській стороні.

Шмигаль також розповів, що наразі на кордоні з ЄС функціонує 21 автомобільний пункт пропуску. Три з них відкриті під час повномасштабної війни. У планах — створення ще дев’яти та модернізація тринадцяти.

Нагадаємо, у Чернівецькій області вже до кінця цього року планують завершити реконструкцію та запустити в роботу пункт пропуску «Руська» на кордоні з Румунією.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024