У Білорусі зменшується кількість «вагнерівців» – прикордонники

25 Серпня 2023, 10:15
У Білорусі зменшується кількість «вагнерівців» – прикордонники 7361
У Білорусі зменшується кількість «вагнерівців» – прикордонники

Кількість російських найманців у Білорусі поступово зменшуються, переважно вони їдуть до РФ.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, передає Укрінформ.

«Ще до подій 23 серпня, які відбулись у РФ, ми фіксували, що кількість російських найманців в Білорусі зменшується. Не значно, але поступово кількість «вагнерів», які перебували у Білорусі, йшла на зниження. І тепер зрозуміло, що з 23 числа їхня кількість продовжує зменшуватися», – сказав речник.

Демченко зазначив, що після подій 23 серпня треба по-іншому ставитись до перебування російських найманців у Білорусі. Він повідомив, що за інформацією ДПСУ, вони виїхали у РФ під приводом відпусток і більше не поверталась у Білорусь.

За його словами, загалом на кордоні з Білоруссю ситуація контрольована. 

«Ми не фіксували якихось незрозумілих дій, які могли відбуватися з того боку», – додав він.

НагадаємоЦентр національного спротиву припускає, що на тлі ймовірної загибелі ватажка найманців «Вагнера» Євгена Пригожина його соратники формують колони для виїзду з Білорусі.

Нагадаємо, ввечері 23 серпня в мережі з'явилось відео падіння літака у Тверській області Росії. Пізніше з'ясувалося, що це був бізнес-джет Embraer Legacy 600, на борту якого було десять осіб. Усі вони загинули.

При цьому численні Telegram-канали повідомляли про те, що літак належить засновнику ПВК «Вагнера» Євгену Пригожину і він нібито був його пасажиром. Пізніше пропагандистські державні телеканали повідомили, що Пригожин загинув внаслідок авіакатастрофи.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024