«Вагнер» житиме в Білорусі: Лукашенко про перебування російських найманців

25 Серпня 2023, 17:45
Лукашенко про перебування російських найманців 7486
Лукашенко про перебування російських найманців

Найманці приватної військової компанії «Вагнера» нібито продовжать дислокуватися в Білорусі, незважаючи на можливу смерть засновника ПВК Євгена Пригожина.

Про це заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, повідомляє «Пул Первого».

«Вагнер» жив, «Вагнер» живий і «Вагнер» житиме в Білорусі, як би комусь це не хотілося. Ми ще з Пригожиним вибудували систему, як у нас буде розташовуватися «Вагнер», – розповів диктатор.

Він також пояснив супутникові знімки демонтажу табору «вагнерівців» у Білорусі тим, що там нібито прибирають зайві намети, оскільки їх забагато. Самопроголошений заявив, що наразі там «залишається ядро найманців», бо частина поїхала у відпустку.

«Зараз немає потреби їх тут тримати. Тому нікуди вони не біжать. Стільки, скільки нам треба і цьому підрозділу, вони будуть у нас жити і працювати», – розповів Лукашенко.

Нагадаємо, ввечері 23 серпня в мережі з'явилось відео падіння літака у Тверській області Росії. Пізніше з'ясувалося, що це був бізнес-джет Embraer Legacy 600, на борту якого було десять осіб. Усі вони загинули.

При цьому численні Telegram-канали повідомляли про те, що літак належить засновнику ПВК «Вагнера» Євгену Пригожину і він нібито був його пасажиром. Пізніше пропагандистські державні телеканали повідомили, що Пригожин загинув внаслідок авіакатастрофи.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024