Бойові дії на Кавказі: що зараз відбувається у Нагірному Карабаху

20 Вересня 2023, 13:55
Бойові дії на Кавказі 495
Бойові дії на Кавказі

У невизнаному Нагірному Карабаху ухвалили рішення про припинення вогню від сьогодні. Так звана влада вирішила скласти зброю та вивести свої війська з регіону.

Про це йдеться у заяві невизнаної республіки на яку посилається видання report.az.

У заяві інформаційного центру невизнаної республіки йдеться про те, що було досягнуто домовленості про повне припинення бойових дій з 13:00 20 вересня 2023 року.

«Досягнуто угоди про виведення підрозділів, що залишилися, і військовослужбовців ЗС Вірменії, розформування та повне роззброєння «збройних формувань армії оборони Нагірного Карабаху» та виведення важкої техніки та озброєнь з цієї території», – йдеться у повідомленні.

ЗМІ з посиланням на Міністерство оборони Азербайджану, повідомляють, що досягнуто домовленості про зупинення антитерористичних заходів локального характеру. При цьому умови, за якими досягнено домовленості, фактично тотожні капітуляції Карабаху. А саме: розташовані в Карабахському районі формування Збройних сил Вірменії та незаконні вірменські збройні формування складають зброю, залишають бойові позиції та військові посади та повністю роззброюються; підрозділи ЗС Вірменії залишають територію Азербайджану, вірменські збройні формування розформовуються; паралельно здаються все озброєння та важка техніка.

Офіційно Баку також підтвердив, що 21 вересня у місті Євлах відбудеться зустріч представників вірменського населення Нагірного Карабаху та представників влади Азербайджану.

Тим часом в ЗМІ вже з'явилася інформація, що підрозділи Збройних сил Вірменії, розташовані в Карабахському регіоні, здають зброю, залишають свої бойові позиції та військові пости та повністю роззброюються.

Керівник пресслужби Міноборони Азербайджану полковник Анар Ейвазов заявив, що при супроводі азербайджанських технічних засобів створюються умови для виведення особового складу ЗС Вірменії з Карабаху.

Зазначимо, що лише за добу від того часу, коли Азербайджан оголосив про початок «антитерористичних заходів локального характеру» у Нагірному Карабаху, армія невизнаного регіону зазнала значних втрат. Під контроль у регіоні було взято понад 90 бойових і стратегічно важливих позицій підрозділів ЗС Вірменії.   Як трофеї було захоплено 7 військових автомобілів, 4 міномети, 1 танк, 2 БМП та велику кількість боєприпасів вірменських сил.

Нагадаємо, що 19 вересня між Азербайджаном та Вірменією конфлікт розгорівся з новою силою. Баку офіційно оголосило про початок «антитерористичних заходів локального характеру» у Нагірному Карабаху з метою «відновлення конституційного ладу».

Читайте також:  Росія звинуватила Азербайджан у порушенні режиму тиші у Нагорному Карабасі

 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024