Нагірний Карабах: невизнана «республіка» заявила про припинення свого існування

28 Вересня 2023, 10:25
Нагірний Карабах: невизнана «республіка» заявила про припинення свого існування 643
Нагірний Карабах: невизнана «республіка» заявила про припинення свого існування

Невизнана «Республіка Арцах» (Нагірний Карабах) із 1 січня 2024 року припинить своє існування. 

Указ про це підписав «глава» Нагірного Карабаху Самвел Шахраманян, інформують місцеві ЗМІ.

Капітуляція «Арцаха» відбулася після вересневої антитерористичної операції, проведеної Азербайджаном. В указі Шахраманяна сказано, що рішення було ухвалене «у зв'язку з військово-політичною ситуацією».

«У зв'язку зі складною військово-політичною ситуацією, виходячи з пріоритету забезпечення фізичної безпеки та життєвих інтересів народу «Арцаха», враховуючи домовленість, досягнуту за посередництвом командування російського«миротворчого» контингенту з представниками Азербайджанської Республіки про те, що забезпечується вільний, добровільний і безперешкодний проїзд жителів Нагірного Карабаху, включаючи військовослужбовців, які склали зброю, зі своїм майном на їх транспортних засобах Лачинським коридором» – йдеться у тексті. 

Фото: Мілітарний
Фото: Мілітарний

«Президент» невизнаної республіки наголосив, що такий указ також відповідає «чинному законодавству» – статті 93 Конституції Нагірного Карабаху.

Нагадаємо, що 19 вересня між Азербайджаном та Вірменією конфлікт розгорівся з новою силою. Баку офіційно оголосило про початок «антитерористичних заходів локального характеру» у Нагірному Карабаху з метою «відновлення конституційного ладу».

Читайте також:  Росія звинуватила Азербайджан у порушенні режиму тиші у Нагорному Карабасі

 

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024