На кордоні України та Польщі скоротили кількість піших переходів

25 Жовтня 2023, 19:35
Піший перехід «Шегині-Медика» 2858
Піший перехід «Шегині-Медика»

Кількість піших переходів на кордоні з Польщею скоротили з восьми до одного. 

Також змінилися вимоги до документів, які пред'являються на кордоні, заявив начальник відділу організації прикордонного контролю штабу Західного регіонального управління Ігор Матвійчук агентству Інтерфакс-Україна.

«На польському кордоні в нас функціонує єдиний піший перехід «Шегині-Медика». Він пропускає людей в обидва боки», – сказав він.

За його словами, наразі пішим переходом користується менша кількість людей, ніж до повномасштабної війни.

«Дуже мало використовується. Але в будь-який момент будь-який пункт пропуску на західному кордоні ми можемо відкрити для пішого перетину, якщо, не доведи Боже, виникне потреба», - запевнив він.

Варто зауважити, що рішення про припинення роботи кожного пішого пропуску приймалося індивідуально, відповідно до ситуації. При цьому кожен пункт пропуску працював до останньої людини, яка йшла на евакуацію. Щойно потік людей припинився, цей вид сполучення було закрито.

Змінилися і вимоги до документів людей, які перетинають кордон. Тепер діти можуть перетинати його за наявності в дорослих їхнього свідоцтва про народження, однак дорослі повинні мати оригінал біометричного паспорта. Закордонні паспорти в «Дії» не є підставою для перетину кордону, уточнив Матвійчук.

Нагадаємо, влітку Україна та Польща розпочали реалізацію ініціативи, згідно з якою на кордоні між країнами запустять єдині пункти пропуску.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024