Блокування кордону: українцям порадили, через які пункти пропуску краще не їхати

08 Листопада 2023, 15:10
Пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ» 3366
Пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ»

Через страйк перевізників у Польщі є проблеми на трьох напрямках, всі інші пункти пропуску на кордоні працюють у звичайному режимі. 

Відстежувати ситуацію на проблемних КПП можна на сайті «єЧерга», повідомив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко під час телемарафону.

«Для водіїв і перевізників ускладненим рух є на трьох напрямках – Краківець, Рава-Руська і Ягодин. Інші напрямки як функціонували, так і функціонують», – розповів речник прикордонників і додав, що на виїзд з України на 16 пунктах пропуску діє електронна черга для вантажівок.

Представник Держприкордонслужби порадив додатися в «єЧергу» на ці напрямки і обирати поки що інші маршрути, поки польські перевізники блокують ці три напрямки.

На думку Демченка, навряд чи ситуація на кордоні покращиться найближчим часом.

«Найімовірніше, ситуація буде тільки ускладнюватися, адже, як зазначали самі польські перевізники, вони планують довготривалу акцію», – зазначив він.

На всіх пунктах безперешкодно пропускають гуманітарні вантажі та пасажирських транспорт.

Нагадаємо, наразі українська сторона наразі не отримала жодних офіційних вимог від польських перевізників для розблокування кордону. 

 

З інформації, яка доступна з повідомлень медіа та соцмереж, серед вимог: скасування транспортного безвізу - тобто повернення до системи дозволів на вантажні перевезення, окремі смуги та окремі черги для вантажівок з номерами ЄС та порожніх, доступ до системи «Шлях».

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024