У Польщі заблокували ще один пункт пропуску на кордоні з Україною

23 Листопада 2023, 15:10
У Польщі заблокували ще один пункт пропуску на кордоні з Україною 720
У Польщі заблокували ще один пункт пропуску на кордоні з Україною

Польські страйкарі заблокували для вантажівок ще один пункт пропуску на кордоні Польщі та України

Йдеться про КПП «Шегині», про це у коментарі повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, інформує Район.Закордон.

За наявною інформацією, яку надавали польські прикордонники, вранці 23 листопада на території Польщі на дорозі перед пунктом пропуску «Медика», суміжному з українським пунктом пропуску «Шегині», розпочалось блокування руху вантажних транспортних засобів.

Тому можливе ускладнення руху як на виїзд з Польщі, так і на в'їзд.

Польські прикордонники повідомляли, що блокування руху може тривати з 23 по 26 листопада. На цьому напрямку зараз на в'їзд до України очікують близько 1400 вантажівок.

Наголошується, що страйкарі у Польщі не планують перешкоджати руху автобусів та легкового транспорту.

Наразі прикордонники України вживають заходів щодо відстеження ситуації, уточнення взаємодії зі польськими колегами щодо порядку подальшого пропуску вантажного автотранспорту та категорії вантажів, які будуть пропускатися через кордон.

Нагадаємо, польські перевізники й далі блокують кордон з Україною на КПП «Краківець-Корчова»,  «Ягодин-Дорогуськ», «Рава-Руська–Гребенне».

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники розпочали фізичне блокування трьох з чотирьох найбільших прикордонних переходів на польсько-українському кордоні. Як українські, так і польські експортери, імпортери та перевізники вже зазнають збитків, так само страждають і взаємини між двома країнами, які ще не встигли відновитися після зернового конфлікту.

Журналіст, оглядач видання Район.Закордон Юрій Конкевич розбирається, як довго триватиме страйк та блокування.

Більше – у відео.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024