Пункт пропуску «Угринів – Долгобичув» відкриють для руху порожніх вантажівок з України до Польщі

03 Грудня 2023, 15:19
«Угринів – Долгобичув» 540
«Угринів – Долгобичув»

За результатами домовленостей Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України з Ministerstwo Infrastruktury Польщі та Люблінським воєводством вдалось погодити відкриття для порожніх вантажівок пункту пропуску «Угринів – Долгобичув». 

Про це йдеться в повідомленні українського відомства у фейсбуці.

Це спільний пункт пропуску на польському боці, який, зазвичай, працював лише для легкового транспорту та автобусів. З 4 грудня там зможуть проїхати вантажівки масою 7,5 тонн та більше. 

«Відкриття «Угринів» є першим пунктом з переліку заходів, які ми реалізуємо для розблокування кордону, зменшення черг та збільшення пропускної спроможності українсько-польського кордону. Працюємо над тим, щоб якомога швидше зняти блокаду з врахуванням інтересів нашого ринку та держави», – наголосив Віце-прем’єр-міністр з відновлення – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков. 

Від 4 грудня порожні вантажівки можуть починати рух без реєстрації в електронній черзі на перетин кордону. Пропускна здатність на добу складатиме понад 100  вантажівок. 

На місці також працюватиме команда Укртрансбезпека, які підтримуватимуть порядок руху та допомагатимуть водіям за необхідності. 

Запустити пункт вдалось завдяки співпраці із Державна прикордонна служба України та Державна митна служба України, які в короткі терміни підготувались до запуску вантажівок. 

Наразі продовжується робота щодо реалізації інших заходів для розблокування кордону.

6 листопада польські перевізники розпочали фізичне блокування трьох з чотирьох найбільших прикордонних переходів на польсько-українському кордоні. Як українські, так і польські експортери, імпортери та перевізники вже зазнають збитків, так само страждають і взаємини між двома країнами, які ще не встигли відновитися після зернового конфлікту.

Водії, які через страйк польських перевізників застрягли у чергах на чотирьох пунктах пропуску, мають можливість подати заявку на евакуацію.

НагадаємоМіністерство відновлення України та Міністерство інфраструктури Польщі спільно напрацьовують заходи для розблокування кордону. 

Про це йшлося у Варшаві на зустрічі заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергія Деркача та державного секретаря Міністерства інфраструктури Польщі Рафала Вебера.

Зустріч відбулася під головуванням Ядвіги Емілевіч, урядової уповноваженої з питань польсько-українського співробітництва в галузі розвитку та за участі представників Міністерства фінансів та Міністерства внутрішніх справ Польщі.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024