В Україні оптимізують прикордонний простір: черги на кордонах мають зникнути

28 Грудня 2023, 09:55
В Україні оптимізують прикордонний простір 559
В Україні оптимізують прикордонний простір

Уряд України 27 грудня затвердив план заходів для реалізації Стратегії інтегрованого управління кордонами.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Продовжуємо формувати максимально зручний прикордонний простір. Затвердили план заходів для реалізації Стратегії інтегрованого управління кордонами», – йдеться у повідомленні.

За словами Шмигаля, це дасть змогу комплексно та ефективно реагувати на усі виклики у сфері безпеки держкордону, транскордонної діяльності, співпраці з нашими західними сусідами-державами ЄС.

Прем'єр уточнив, що йдеться про впровадження європейських практик контрольних процедур, спільного контролю на західному кордоні за принципом «єдиної зупинки», технічної модернізації пунктів пропуску, цифровізації та автоматизації процесів, обміну інформацією та багато іншого.

Глава уряду додав, що все це дасть змогу уникнути черг на кордонах і прискорити рух товарів.

Нагадаємо, наразі триває блокування кордону з Україною, яке 6 листопада розпочали польські перевізники  поблизу трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин».

Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024