Посилений контроль при виїзді українців за кордон: омбудсмен просить надати правові підстави

02 Січня 2024, 08:45
Посилений контроль при виїзді українців за кордон 2058
Посилений контроль при виїзді українців за кордон

Уже кілька днів на кордоні величезні черги – прикордонники посилено перевіряють українців, котрі хочуть виїхати з країни. Співробітників ДПСУ офіційно попросили надати правові підстави для таких заходів.

Про це повідомляє Район.Закордон з посиланням на уповноваженого Верховної ради з прав людини Дмитра Лубінця в телеграмі.

Лубінець розповів, що у медіа з'явилася інформація про посилену перевірку документів у осіб з інвалідністю, багатодітних батьків та людей, які виїжджають за системою «Шлях».

Також прикордонники вимагають військово-облікові документи із записом про відстрочку від мобілізації.

У ДПСУ пояснюють такі заходи великою кількістю випадків підробки документів.

«Щоб розібратися із ситуацією, сьогодні вранці направив терміновий лист до Державної прикордонної служби України з проханням надати інформацію про документи, які вимагають працівники ДПСУ у громадян, які перетинають державний кордон, а також правові підстави такої вимоги...Адже ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачає законодавство. Також державні органи та їх посадові особи зобов'язані діяти у межах своїх повноважень та відповідно до Конституції й законів України», – зазначив Лубинець.

Нагадаємо, представники Державної прикордонної служби підтвердили посилення контролю за виїздом чоловіків

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024