Польська прокуратура розпочала розслідування через скандал із українським зерном на кордоні

13 Лютого 2024, 15:25
Українські вантажівки на кордоні. Фото - з відкритих джерел 1099
Українські вантажівки на кордоні. Фото - з відкритих джерел

Районна прокуратура в місті Холм (Люблінське воєводство) розпочала слідство у справі висипаного зерна з українських вантажівок перед пунктом пропуску в Дорогуську

Провадження ведеться щодо знищення майна та порушення митних правил. Порушникам може загрожувати до 5 років ув'язнення, інформує польське видання Farmer.pl.

Нагадаємо, інцидент стався в неділю близько 11:30 на автошляху № 12, що веде до прикордонного пункту пропуску в Дорогуську, поблизу місця протесту фермерів. За попередніми даними поліції, учасники протесту розірвали митні пломби з трьох вантажівок, які їхали з України, що призвело до часткового висипання зерна на дорогу. Попередньо оцінили, що з кожної вантажівки вилилося близько тонни зерна.

Про початок розслідування повідомила у понеділок після обіду речниця обласної прокуратури у Любліні Агнєшка Кєпка.

«Розслідування розпочато у двох напрямках – знищення майна та порушення митних запобіжників. Проводиться розслідування у цій справі. Ми допитуємо свідків, переглядаємо відео та документацію з цих трьох транспортів», – повідомила речниця.

Нагадаємо, міністерства сільського господарства та закордонних справ України засудили знищення українського зерна на польському кордоні, закликаючи притягнути винних до відповідальності. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024