Більшість вагнерівців, які перебували у Білорусі, ймовірно, повернулися до РФ, – «Гаюн»

28 Лютого 2024, 08:45
Вагнерівці у Білорусі 481
Вагнерівці у Білорусі

Вагнерівці ще перебувають у Білорусі, але частина їх, скоріше за все, повернулися до РФ. 

Про це йдеться в повідомленні моніторингової групи «Беларускі Гаюн», пише Район.Закордон.

15 лютого в аеропорт «Гомель» прилетів російський військово-транспортний літак Ан-12. Після цього він перелетів на аеродром «Мачуліщі», а  звідти до «Платова». За 40 км від аеропорту розташований 1-й навчальний центр росгвардії. Раніше публікувалась інформація, що на цьому об'єкті вагнерівці готують добровольчі формування перед відправкою на війну з Україною.

Пресслужба внутрішніх військ Білорусі з 9 лютого не згадувала найманців ПВК «Вагнера» щодо підготовки військовослужбовців. Хоча раніше фото- та відеозвіти занять із найманцями регулярно публікувалися. До того ж самопроголошений президент Олександр Лукашенко неоднозначно натякнув, що найманці вже виконали роботу з передачі бойового досвіду. 

«Все вказує на те, що основна частина найманців-інструкторів ПВК Вагнера могла виїхати з Білорусі до Росії для участі у підготовці підрозділів росгвардії. Однак про повне згортання діяльності найманців у Білорусі поки що говорити передчасно», – пише «Гаюн».

Нагадаємо, на початку лютого повідомляли, що у Білорусі залишилося менше ніж 1000 російських найманців ПВК «Вагнера». Росія користується цим, аби змусити Україну посилити контроль над кордоном з Білоруссю.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024