Польські фермери тимчасово розблокували пункт пропуску «Краківець»

10 Березня 2024, 11:00
Польські протестувальники 372
Польські протестувальники

Польські протестувальники розблокували пункт пропуску «Краківець-Корчова». Страйк на цьому пункті пропуску продовжать 13 березня.

Про це розповів речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону «Єдині новини».

За словами речника ДПСУ, п'ять пунктів пропуску лишаються заблокованими. У чергах залишається близько 1700 вантажівок.

«В ніч з 8 на 9 березня вони припинили свої дії в напрямку пункту пропуску «Краківець». Це тимчасово, бо вони зазначили, що свої дії поновлять орієнтовно 13 числа», — каже Андрій Демченко.

«Хоч напрямок пункту пропуску «Краківець» розблокований і рух там відбувається інтенсивний, але також продовжує залишатися черга з вантажівок. На території Польщі в очікуванні перетину кордону в бік нашої держави. Це близько 600 вантажних транспортних засобів», — повідомляє речник ДПСУ.

Андрій Демченко додає, що польські протестувальники пропускають незначну кількість вантажівок у бік України. Повністю заблокованими залишаються пункти пропуску «Ягодин» та «Шегині». За його словами, за минулу добу на пункті пропуску «Ягодин» кордон у бік України перетнуло близько 50 вантажівок, а на пункті пропуску «Шегині» — близько 35 вантажівок.

Нагадаємо, 6 листопада 2023 року польські перевізники розпочали страйки на кордоні з Україною. Польські протестувальники вимагали повернути систему пропусків для українських перевізників.

У січні польський уряд підписав угоду з перевізниками, щоб розблокувати кордон з Україною. В рамах угоди сторони домовилися призупинити протести на під'їздах до трьох пунктів пропуску на кордоні до 1 березня.

Згодом польські фермери відновили блокаду кордону і заявили, що з 12 лютого збираються її посилити.  Планують блокувати ще два пункти пропуску: «Устилуг – Зосин» і «Угринів – Долгобичув».

12 лютого польські фермери, які протестують на кордоні з Україною, розсипали на дорогу зерно з трьох українських вантажівок. Польська поліція розпочала розслідування випадку, що стався на пункті пропуску «Дорогуськ-Ягодин».

Станом на 9 березня на польському кордоні в чергах перебуває 2300 вантажівок

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024