Німеччина прийняла на лікування тисячу постраждалих під час війни українців

13 Березня 2024, 08:45
Німеччина прийняла на лікування тисячу постраждалих під час війни українців. Фото - DW 332
Німеччина прийняла на лікування тисячу постраждалих під час війни українців. Фото - DW

До Німеччини доправили на лікування 1000 українського пацієнта, постраждалого внаслідок розв’язаної Росією війни.

Така інформація оприлюднена на сайті Європейської комісії, повідомляє Укрінформ.

«Європейський комісар з кризового менеджменту Янез Ленарчіч взяв участь у заході, що відбувся в аеропорті Кельн-Бонн, щоб відзначити прибуття 1000-го українського пацієнта, переведеного для отримання медичної допомоги до Німеччини з початку незаконної агресивної війни Росії проти України. Медична евакуація координується та фінансово підтримується в рамах Механізму ЄС з цивільного захисту», – йдеться у повідомленні.

З початку повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну ЄС започаткував програму медичної евакуації з України тяжкохворих або важкопоранених під час війни пацієнтів з України для продовження їх лікування в європейських медичних закладах у європейських країнах. На сьогодні така можливість була надана для 3156 українських громадян, які отримують медичну допомогу у 22 країнах ЄС.

Важкохворі пацієнти з України переміщуються до евакуаційного центру в місті Ряшів (Польща), звідки транспортуються до лікарень по всій Європі. Місяць тому ЄС домовився із Норвегією про співробітництво в організації регулярних рейсів з Польщі для перевезення таких пацієнтів.

Нагадаємо, нещодавно Литва заявила, що готова прийняти на лікування 400 українців та забезпечити реабілітацію 1200 наших громадян, які постраждали від збройної агресії Російської Федерації.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024