Одна з країн ЄС збирається продовжити пільги для українських водіїв

26 Березня 2024, 18:20
Німеччина збирається продовжити пільги для українських водіїв. Фото ілюстративне 347
Німеччина збирається продовжити пільги для українських водіїв. Фото ілюстративне

У Німеччині хочуть продовжити пільги для українських водіїв. Уряд хоче продовжити пільги для українців ще на пів року.

З таким проханням федеральне міністерство транспорту звернулося до урядів земель, повідомляє DW.

Уряд Німеччини пропонує продовжити перехідні положення, які звільняють українських біженців від вимоги отримувати німецькі номерні знаки на свої автомобілі, ввезені з України. Це стосується українців, які перебувають у країні понад рік.

Дія перехідних положень, які дозволяли українським біженцям тимчасово не перереєстровувати свої авто, спливає 1 квітня. Тепер у Міністерстві цифровізації і транспорту Німеччини хочуть продовжити їх ще на 6 місяців.

«Міністерство запропонувало протягом цього періоду остаточно з'ясувати із землями всі відкриті процедурні питання, пов'язані з реєстрацією українських транспортних засобів», – повідомила виданню речниця федерального міністерства транспорту.

Раніше земельні транспортні відомства зверталися до федерального міністерства з проханням підготувати рекомендації, як діяти в особливих випадках, коли виникнуть труднощі з реєстрацією українських авто у Німеччині. 

Кожна земля вирішуватиме окремо, чи подовжувати пільги для українських автомобілів на прохання федерального міністерства транспорту. У землі Бранденбург підтвердили, що готові виконати прохання федерального уряду. Інші землі також відповіли Мінтрансу, що готові прислухатися до пропозиції.

Нагадаємо, у квітні 2023 року Федеральні землі Німеччини домовилися не подовжувати пільговий період для українських водіїв. Після року перебування у Німеччині громадян України мали змусити реєструвати автомобілі.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024