Євросоюз запровадить мита на імпорт агропродукції з Росії та Білорусі – Туск

28 Березня 2024, 17:00
Під час зустрічі. Фото - Денис Шмигаль 314
Під час зустрічі. Фото - Денис Шмигаль

Європейський Союз запровадить 50% мита на аграрну продукцію з Росії та Білорусі. Цей крок фактично означатиме ембарго на імпорт продукції з цих країн до ЄС.

Про це під час спільного з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем брифінгу 28 березня у Варшаві заявив глава польського уряду Дональд Туск, пише Район.Закордон.

«У питанні агропродукції ми зробили крок уперед. Польща ініціювала дипломатичний наступ у справі блокади імпорту російського і білоруського збіжжя і сільськогосподарських продуктів. І ми отримали результат однозначний із запровадженням ембарго. Ми чекаємо на остаточне формальне рішення, але, здається, ми за крок від того, щоб на російські та білоруські сільськогосподарські продукти ЄС запровадить мито у розмірі 50%. Фактично це означає здійснення нашої спільної мети — блокування російського і білоруського імпорту до Європи», – зазначив Дональд Туск.

За словами польського прем'єра, зустріч у Варшаві показала, що сторони можуть відкрито говорити про проблеми, і немає сили, яка могла б поставити під сумнів дружні відносини між Україною і Польщею.

Нагадаємо, 28 березня у Варшаві зустрілися прем’єр-міністри України і Польщі Денис Шмигаль і Дональд Туск. 

На зустрічі було озвучено, що наразі між країнами є певні зрушення у питанні розблокування спільного кордону. 

Урядовці двох країн обговорили ряд важливих питань серед яких розбудова пунктів пропуску на спільному кордоні та розвиток залізничного сполучення.

Читайте також: Російські газ та зерно їдуть до ЄС, доки в Польщі блокують кордон з Україною

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024