Україна та Польща разом шукатимуть українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

29 Березня 2024, 08:45
Після зустрічі. Фото - Оксана Жолнович 310
Після зустрічі. Фото - Оксана Жолнович

Урядовці України та Польщі домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, яких евакуювали з інтернатів через війну.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства соціальної політики за результатами міжурядових консультацій країн, повідомляє пресслужба відомства.

«У всьому, що стосується дітей, ми повинні діяти в їхніх найкращих інтересах. Ми вдячні уряду Польщі за підтримку наших зусиль. Тільки разом ми можемо забезпечити найкращі умови для виховання і розвитку дітей, яких довелося евакуювати з України через російську агресію. Сьогоднішні рішення свідчать про міцне партнерство між нашими державами у соціальній сфері», – заявила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Зокрема, сторони домовилися спільно шукати українські родини, які тимчасово перебувають у Польщі та зможуть брати на виховання дітей, евакуйованих з інтернатів через війну.

«Україна поверне кожну евакуйовану дитину. Наша мета — щоб ці діти після повернення жили в сімейних формах виховання. А сьогоднішнє рішення — можливість для дітей опинитися в родинній турботі вже зараз», – ідеться у повідомленні.

Також сторони домовилися залучати громадян України для догляду за дітьми, евакуйованими з українських закладів і переселених у невеликі групові поселення в Польщі.

Крім того, в міністерстві повідомили, що має посилитися співпраця в удосконаленні систем соціального захисту та підтримки населення та приведенні українського законодавства і політик у соціальній сфері у відповідність до стандартів Європейського Союзу.

Нагадаємо, 28 березня у Варшаві зустрілися прем’єр-міністри України і Польщі Денис Шмигаль і Дональд Туск. 

На зустрічі було озвучено, що наразі між країнами є певні зрушення у питанні розблокування спільного кордону. 

Урядовці двох країн обговорили ряд важливих питань серед яких розбудова пунктів пропуску на спільному кордоні та розвиток залізничного сполучення.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024