«Місяці пекла»: перші шпальти світових ЗМІ про війну росії в Україні

16 Листопада 2022, 15:48
«Місяці пекла»: перші шпальти світових ЗМІ про війну росії в Україні 440
«Місяці пекла»: перші шпальти світових ЗМІ про війну росії в Україні

Світові ЗМІ продовжують писати про російсько-українську війну. Перші шпальти і надалі наповнені інформацією про деокупацію Херсона та ключові події героїчного протистояння противнику.

Журналісти Район.Закордон зібрали актуальну інформацію, яку публікували 14 листопада.

Головні теми

  • Вуличний художник Бенксі ілюструє війну

  • США закликають розпочати переговори. Зеленський відвідує звільнений Херсон

  • Цими вихідними Херсон був ареною святкування для жителів міста. Мешканці радіють, але залишаються пильними щодо мін і мін-пасток

  • У В'єтнамі Шольц закликав тамтешній уряд приєднатися до держав, які засуджують загарбницьку війну росії

Велика Британія «The Independent»: «Місяці пекла»: журналіст повідомляє з Херсона про вихід міста з-під окупації 

Австрія «Der Standard»: «Вуличний художник Бенксі ілюструє війну»

Домисли про художника Бенксі: він кілька разів увічнював себе у київській заміській Бородянці?

Наприклад, сцена, в якій хлопчик у манері дзюдо кидає чоловіка на землю, могла виходити від нього та означати путіна. Проте досі Бенксі лише визнав зображення дівчини, яка робить стійку на руках на руїнах, опублікувавши його в Instagram.

Італія.«La Repubblica»: Жах Вагнера,«зрадника» добили молотком» – «путін і порожнеча його імперіалістичної війни»

Читайте також: Вибухи і «прильоти» в Польщі: що відомо

«Gazzetta del Sud» – «G20, Україна у центрі. Настав час переговорів...»

 Ватікан «L'Osservatore Romano» - «США закликають розпочати переговори»

Зеленський відвідує звільнений Херсон.

Бельгія «De Morgen»: «Якщо зброя буде надходити, до літа війна закінчиться»

Українська армія відновила повний контроль над містом Херсон і просувається у цьому районі.

Хоча губернатор закликає до евакуації, побоюючись помсти з боку росіян, баланс війни схоже схиляється на користь України, каже військовий аналітик Олег Жданов De Morgen.

Данія «Politiken»: «Все звичайний хаос, і це гарна новина»

Ні росія, ні Китай, схоже, не саботують переговори щодо клімату в Єгипті.

Спочатку хороші новини: схоже, світова криза не завадить домовленості на саміті щодо клімату цього року.

В іншому випадку війна в Україні кидає тінь на будь-які дипломатичні переговори в ООН, і побоювання полягали в тому, що Росії, з одного боку, або Україні та Заходу, з іншого, буде важко всидіти в одному залі засідань. Але росіяни поводяться стримано і практично нічого не говорять у залах засідань, навіть коли українські делегати неодноразово скаржаться, що війна суперечить міжнародному праву.

Схоже, нічого не змінилося й у Китаї. Інакше найбільше у світі джерело парникових газів перервало б свою співпрацю зі Сполученими Штатами в галузі клімату, коли лідер Палати представників Ненсі Пелосі відвідала Тайвань у серпні.

Але в Єгипті китайці продовжують лінію попередніх років на створення союзів із найбіднішими та найуразливішими країнами світу, і не перешкоджаючи переговорам.

Тепер не дуже хороші новини: ще невідомо, яку угоду буде ухвалено на саміті і що вона означатиме для викидів парникових газів та для країн, які постраждали від повеней, аномальної спеки, посухи та підвищення рівня води.

Жоден із комітетів, де офіційні особи обговорюють технічні деталі на місці протягом першого тижня саміту щодо клімату, у неділю не дійшов до того, щоб передати їх міністрам. Вони мали закінчитися в п'ятницю.

Нідерланди «NRC»: «Політик СDA* Рене ван дер Лінден багато років був пішаком росіян»

*CDA - нідерландська християнсько-демократична політична партія

«AD»: «Сльози щастя в Херсоні. Шалений натовп святкує визволення»

Читайте також: Реакція світу на війну росії проти України 14-16 листопада

«de Volkskrant»: «Цими вихідними Херсон був ареною святкування для жителів міста. Мешканці радіють, але залишаються пильними щодо мін і мін-пасток»

«Het Parool»:«Як у Путіна все пішло не так»

Португалія «Diário de Coimbra»: «росія демобілізує студентів з Донецька та Луганська»

Читайте також: «Відступ росії з Херсона – це величезний провал», – перші шпальти світових ЗМІ про звільнення Херсону

Німеччина «Frankfurter Allgemeine Zeitung»: «Радість у темряві»

«Херсонські танці – протягом кількох днів, світом ходять світлини сяючих, радісних людей з України. Визволення Херсона — віха в боротьбі в Україні. Але що залишається, коли окупанти пішли?

Населення, налаштоване на повернення та відбудову. І область, яка цього терміново потребує.

Численні міни необхідно знешкодити, а важливу інфраструктуру було зруйновано. На щастя, десь завжди є світло – як показують люди, які танцюють у темряві.

«Федеральний уряд шукає нові ринки в Південній Азії»

  • Шольц подорожує з В'єтнаму до Сінгапуру та Балі

  • Байден зустрівся з Сі на саміті G-20

Південно-Східна Азія буде в центрі уваги міжнародної політики наступного тижня. Канцлер Олаф Шольц (spD) їде з В'єтнаму через Сінгапур на саміт G-20 на Балі. З нагоди саміту 19 найважливіших промислово розвинутих країн і країн, що розвиваються, а також ЄС американський президент Джо Байден зустрінеться з главою китайської держави Сі Цзіньпіном цього понеділка. Це перша зустріч двох політиків після виступу Байдена на посаду.

У В'єтнамі Шольц закликав тамтешній уряд приєднатися до держав, які засуджують загарбницьку війну росії. Шольц сказав, що він хотів би, щоб в'єтнамський уряд зайняв "чітку позицію" з цього питання

У неділю після переговорів з прем'єр-міністром Фам Мінь Чінем у Ханої. російське вторгнення в Україну стало переломним моментом. 

«Як наслідок, ми повинні розширити наші ринки збуту, наші ланцюги поставок, джерела сировини та виробничі місця, щоб ми не стали залежними від окремих держав і постачальників», – сказав він. 

Співпраця з В'єтнамом відіграє «дуже центральну роль». Водночас Шольц закликав створити юридично безпечні умови для інвестицій. Треба зробити все, щоб на те, про що домовилися, можна було покластися. 

Канцлер згадав про напруженість у Південно-Китайському морі. Міжнародні угоди є основою миру, стабільності та процвітання.

17-а Азіатсько-Тихоокеанська конференція німецького бізнесу в Сінгапурі визначається залученням німецького бізнесу в Китай. У той час як генеральні директори Bosch і Siemens наголошували, що немає альтернативи найбільшому торговельному партнеру Німеччини, але середні компанії бояться бути залежними. Міністр економіки Роберт Хабек рекомендував шукати нові ринки в Південній Азії.

Поїздкою до Сінгапуру цього понеділка та виступом на Азійсько-Тихоокеанській конференції Шольц підкреслює важливість, яку він надає всьому регіону.

 



Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024