Через страйк польських перевізників утворився затор ще біля одного пункту пропуску

15 Листопада 2023, 08:45
Черги на кордоні. Фото ілюстративне 823
Черги на кордоні. Фото ілюстративне

На кордоні України та Польщі, через блокування проїзду вантажівок польськими перевізниками, зафіксували скупчення транспорту навпроти пункту пропуску «Шегині».

Про це розповів представник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», пише Район.Закордон.

Таке скупчення фур з польського боку, які чекають на перетин кордону в Україну через «Шегині», пояснюється тим, що водії через дії страйкарів обирають для себе інші напрямки.

За словами речника ДПСУ, 14 листопада біля цього пункту пропуску стояло близько 1100 автомобілів.

У ДПСУ уточнили, що останні кілька діб «корки» на українсько-польському кордоні спостерігаються у напрямку трьох КПП: «Ягодин - Дорогуськ», «Краківець - Корчова» та «Рава-Руська - Хребене».

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники розпочали фізичне блокування трьох з чотирьох найбільших прикордонних переходів на польсько-українському кордоні. Як українські, так і польські експортери, імпортери та перевізники вже зазнають збитків, так само страждають і взаємини між двома країнами, які ще не встигли відновитися після зернового конфлікту.

 

10 листопада на заблокованому ПП «Дорогуськ-Ягодин» на польській стороні стало погано одному з українських водіїв. У чоловіка стався судомний напад. Медиків на місці не було, тому першу необхідну допомогу надавали водії.

Раніше учасники блокади пообіцяли пропускати водіїв легкових автомобілів, автобусів та транспортних засобів, які перевозять живих тварин, а також гуманітарну та військову допомогу.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024