Україна хоче евакуювати водіїв, які заблоковані на кордоні з Польщею

24 Листопада 2023, 14:10
Україна хоче евакуювати водіїв, які заблоковані на кордоні з Польщею 1021
Україна хоче евакуювати водіїв, які заблоковані на кордоні з Польщею

Українських водіїв вантажівок, які застрягли на кордоні з Польщею, хочуть евакуювати. 

Нараз Україна збирає дані охочих евакуюватися, повідомляє заступник міністра інфраструктури України Сергій Деркач у Facebook.

Деркач наголосив, що водії, які вимушені стояти на кордоні, не мають відповідних умов. Йдеться про харчування, чергування «швидких», пожежників, санітарні умови.

У зв'язку з цим Україна ухвалила рішення евакуювати водіїв вантажівок, які висловлять таке бажання. Для цього потрібно заповнити форму. Це можуть зробити водії або перевізники.

«Зі свого боку, ми розпочали збір даних для евакуації наших водіїв. У нас вже вичерпався час на погодження компромісів. Зараз наші водії при мінусовій температурі потерпають від дій кількох людей, що заблокували кордон за згоди місцевої влади», – додав Деркач.

Нагадаємо, Україна ініціює створення моніторингової групи з боку Європейського Союзу на кордоні. Таким чином хочуть запропонувати європейським колегам фіксувати офіційно ту ситуацію, яка відбувається перед пунктами пропуску.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники розпочали фізичне блокування трьох з чотирьох найбільших прикордонних переходів на польсько-українському кордоні. Як українські, так і польські експортери, імпортери та перевізники вже зазнають збитків, так само страждають і взаємини між двома країнами, які ще не встигли відновитися після зернового конфлікту.

Журналіст, оглядач видання Район.Закордон Юрій Конкевич розбирається, як довго триватиме страйк та блокування.

Більше – у відео.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024