«Укрзалізниця» переправляє заблоковані на кордоні фури поїздами

07 Грудня 2023, 19:35
«Укрзалізниця» переправляє заблоковані на кордоні фури поїздами 2488
«Укрзалізниця» переправляє заблоковані на кордоні фури поїздами

Заблоковані на кордоні з Польщею українські вантажівки вже переправляють через кордон потягами.

Над проєктом компанія працювала два тижні. У складі поїзда 23 платформи, на які було завантажено 13 тягачів з напівпричепами, інформує «Укрзалізниця».  

Поїзд курсує за маршрутом Скнилів (Україна) – Славкув (Польща). Митне та прикордонне оформлення вантажу проходить на залізничному прикордонному переході «Ізов – Грубешів».  Наразі ще існують формальні питання щодо швидкого перетину польського кордону, і фахівці вже працюють над прискоренням процесу.

Аналогічні рейси будуть організовані й у зворотному напрямку. Зі станції Славкув фури прямують до місця призначення вже автошляхом. 

Трансфер водіїв автівок з точки завантаження на залізничну платформу в точку розвантаження  забезпечується автобусом.

«Щоб замовити перевезення вантажівки контрейлерним поїздом з України, потрібно звернутися до філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» АТ «Укрзалізниця», у зворотному напрямку – до UZ Cargo Poland», повідомляють в «Укрзалізниці».

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники розпочали фізичне блокування трьох з чотирьох найбільших прикордонних переходів на польсько-українському кордоні. Як українські, так і польські експортери, імпортери та перевізники вже зазнають збитків, так само страждають і взаємини між двома країнами, які ще не встигли відновитися після зернового конфлікту.

Читайте також:  «Блокування кордону завершиться тоді, коли владці усвідомлять, що це діяльність на руку ворогу», – волонтер

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024