Польські фермери заблокують ще один пункт пропуску на кордоні з Україною

08 Лютого 2024, 19:05
Польські фермери. Фото - Piotr Olejarz 1818
Польські фермери. Фото - Piotr Olejarz

Польські фермери з наступного тижня обіцяють заблокувати пункт пропуску «Зосин – Устилуг» з польської сторони кордону. 

До цього вони планують заблокувати пункт пропуску «Дорогуськ – Ягодин», повідомляє Район.Закордон з посиланням на пресслужбу Держприкордонслужби.

«У понеділок, 12 лютого, очікується часткове блокування руху», – йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією з польської сторони для легкових транспортних засобів і автобусів пропуск через «Зосин-Устилуг» має лишитися вільним. Вантажні авто масою до 7,5 тонн страйкарі планують пропускати по три авто за годину в кожну сторону.

Польські фермери 9 лютого планують заблокувати пункт пропуску «Дорогуськ – Ягодин». Блокада почнеться об 11:00 за київським часом із використанням сільськогосподарської техніки. Акція протесту погоджена місцевою владою до 9 березня 2024 року.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники розпочали фізичне блокування трьох з чотирьох найбільших прикордонних переходів на польсько-українському кордоні. 

Вранці 16 січня 2024 року стало відомо, що польські перевізники, які з листопада блокують кордони з Україною, домовились з урядом щодо деяких вимог і обіцяють призупинити протест.

Читайте також:  «Блокування кордону завершиться тоді, коли владці усвідомлять, що це діяльність на руку ворогу», – волонтер

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024