Польща може повністю закрити кордон з Україною для торгівлі товарами – Туск

28 Лютого 2024, 17:05
Польща може повністю закрити кордон з Україною для торгівлі товарами – Туск. Фото - ТСН 1068
Польща може повністю закрити кордон з Україною для торгівлі товарами – Туск. Фото - ТСН

Україна та Польща ведуть переговори щодо тимчасового закриття кордону для двосторонньої торгівлі товарами.

Такі плани озвучив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, пише RMF24.

За його словами, це буде «тимчасове і болюче для обох сторін рішення», адже Польща продає в Україну більше, ніж імпортує звідти.

«Я готовий ухвалювати важкі рішення, консультуючись із Києвом, щоб не було зайвої напруги. Але ми повинні знайти довгострокове рішення», — наголосив Туск.

Крім того, Туск каже, що Польща вимагатиме повернення тих обсягів на ввезення української аграрної продукції, які існували до початку повномасштабного вторгнення РФ.

У своєму плані деблокади польсько-українського кордону Україна запропонувала продовжити безмитний експорт до Польщі м’яса птиці, яєць та цукру в межах показників 2022–2023 років. Натомість в Мінінфраструктури повідомили, що Україна виконала усі домовленості, аби запобігти блокуванню кордону польськими перевізниками.

Нагадаємо, 12 лютого польські фермери, які протестують на кордоні з Україною, розсипали на дорогу зерно з трьох українських вантажівок. Польська поліція розпочала розслідування випадку, що стався на пункті пропуску «Дорогуськ-Ягодин».

20 лютого польські перевізники в черговий раз блокували кордон з Україною з банерами та плакатами. На одному з таких банерів був скандальний заклик до російського диктатора Путіна «навести порядок в Україні та Брюсселі». Поруч з ним був прикріплений прапор СРСР.

Згодом стало відомо, що польському фермеру за проросійські гасла оголосили підозри.

 

 

 

 

Читайте також:  «Блокування кордону завершиться тоді, коли владці усвідомлять, що це діяльність на руку ворогу», – волонтер

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024