«Існує ризик, що війна путіна переросте у Третю світову», – що писали міжнародні ЗМІ про події в Україні

09 Листопада 2022, 20:00
Фото ілюстративне 559
Фото ілюстративне

Перші шпальти світових ЗМІ продовжують писати про повномасштабну війну Україні.

Кореспонденти Район.Закордон зібрали всю актуальну інформацію станом на 7 листопада.

Італія. «Il Foglio» – «Наша війна за волю»

«Протягом багатьох років Америка виключала ідею боротьби за демократію за допомогою зброї та присвятила себе розсудливості щодо автократів. Потім путін вторгся в Україну і Заходу довелося відновлювати сили, щоб захищатися. Він це зробив», – йдеться у повідомленні.

  • «Київська одержимість»

  • «Дуель мітингів»

Велика Британія: «The Times»  – «Ще мільярди будуть витрачені Великою Британію, вони вважатимуться іноземною допомогою»

Уряд Великої Британії готовий витратити майже половину свого бюджету на допомогу іноземним державам, оскільки міністри ведуть боротьбу з мігрантами, які перетинають Ла-Манш на невеликих човнах, і з війною в Україні. У ньому наголошується, що, згідно з правилами Міністерства фінансів, до 3,5 млрд фунтів стерлінгів для біженців та мігрантів у Великій Британії вважатимуться частиною вкладу країни у міжнародний розвиток. Як голова Наукової ради Міжнародного кримінального суду, цей португальський судовий експерт брав участь у тисячі ганебних справ, намагаючись змусити вбитих «заговорити», щоб убивці постали перед судом.

Австрія «Der Standard» – «Запит США до України»

Як повідомляє Washington Post, США неофіційно попросили Україну висловити готовність до переговорів

Читайте також: Американські ЗМІ про війну в Україні: «Іран використовує Україну як летальний полігон для випробувань безпілотників»

Бельгія. «De Morgen» – «Чому те, що гарантують українців, не надають усім іншим біженцям?»

Португалія «Correio da Manhã» – «Українці визнали евакуацію з Києва. США хочуть мирної угоди»

  • Підвищується ризик загального збою електропостачання з настанням холодів.

  • США просять Зеленського відчинити двері для мирних переговорів.

  • Офіцер США говорить, що партнери втомилися.

Греція «Kontra News» – «Володимир Путін. Ядерна загроза Макрону на прикладі Хіросіми»

Читайте також: «Чи везуть російську нафту хорватські танкери?», – перші шпальти світових ЗМІ про війну росії в Україні

«F.A.Z.» – «Вашингтон вимагає готовності до переговорів»

Вашингтон, схоже, заохочує Україну до приватних переговорів, щоб показати росії певну відкритість до переговорів. Про це в суботу повідомляє «Washington post» з посиланням на високопоставлених американських чиновників.

Білий дім поки не прокоментував це. Згідно з повідомленням, запит Сполучених Штатів не має на меті спонукати Україну до переговорів. йдеться про те, щоб Київ продовжували підтримувати інші країни. «Втома від України» є «дуже реальною» для багатьох союзників.

«СДПН хоче, щоб Німеччина відігравала провідну роль»

Соціал-демократи висловилися за те, щоб Німеччина відігравала провідну роль у світі.

«Напад росії на Україну чітко показав нам, що військовий потенціал і стратегічні альянси також є частиною основ могутньої мирної політики», — йдеться в провідній пропозиції, яку приблизно 150 делегатів одностайно погодили на дискусійній конвенції в Берліні

У перший день конвенції, голова СДПГ Ларс Клингбейл знову виступив за те, що Німеччина повинна відстоювати претензії на «роль провідної держави».  Однак цей термін викликає суперечки в партії. 

Федеральний канцлер Олаф Шольц захистив свою суперечливу поїздку до Пекіна. У п'ятницю він і президент Китаю Сі Цзіньпін попередили про ядерну ескалацію війни в Україні. 

«Вся поїздка була варта того лише за це», – сказав канцлер. 

У додатковій резолюції соціал-демократи рішуче засудили дії іранського уряду проти протестів в ісламській республіці та закликали до подальших санкцій.

«Neue Westfälische» – «Всесвітня кліматична конференція як гостя на найкращому морському курорті Єгипту»

Конференція COP27 розпочинається у впорядкованому Шарм-ель-Шейху на Синайському півострові, вона перебуває в тіні війни в Україні, а також енергетичної та продовольчої криз. Слід винести уроки з руйнівних кліматичних явищ у Пакистані, Африці, деяких частинах Європи та Америки.

Міністр закордонних справ Анналена Бербок наголосила на важливості стримування глобального потепління.

«Людство рухається до межі потепління більш ніж на 2,5 градуса, що вплине на наше життя, на єдину планету, яка у нас є», — сказала вона.

У Шарм-ель-Шейху на березі Червоного моря представники майже 200 країн проведуть два тижні, обговорюючи, як можна посилити боротьбу із глобальним потеплінням. Час має вирішальне значення, як показує звіт, поданий там Всесвітньою організацією погоди (ВМО). Серед 100 глав держав і урядів, крім федерального канцлера Олафа Шольца (СДПН) та президента США Джо Байдена, є новий прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

Президент торішньої конференції COP26 у Глазго Алок Шарма перед передачею повноважень Шукрі заявив, що цілі регіони світу тепер стали непридатними для життя. Тиск на багатьох людей, яким доведеться переїхати, просто неймовірний. 

«Ця конференція має бути присвячена конкретним діям. Жорстока та незаконна війна путіна в Україні призвела до численних глобальних криз – енергетичної та продовольчої нестабільності, інфляційного тиску та боргової спіралі. Ці кризи збільшили б існуючу вразливість до зміни клімату», – зажадав Шарма. 

На думку кліматологів, глобальне потепління необхідно зупинити на рівні 1,5 градуса, щоб уникнути перетину небезпечних переломних моментів та запобігти катастрофічним наслідкам зміни клімату. Теоретично це все ще можливе, але лише шляхом радикальної зміни кліматичної політики. Міжнародне співтовариство погодилося з цією метою, але робить ще недостатньо для її політичної реалізації.

 «Südwest Presse» – «Гірка правда»

Як повідомляє Washington Post, президент США Джо Байден під час приватних переговорів закликав Україну показати, що вона готова вести переговори з росією. Поки Україна лише хотіла сісти за стіл із наступником володимира путіна. Байден стверджує, що з його нинішньою позицією Україна може втратити підтримку західних країн, і він, здається, має рацію.

Про що Байден не говорить, але знає: після проміжних виборів у США у вівторок Україні буде набагато складніше продовжувати отримувати таку важливу фінансову та військову допомогу від США. 

Партія Дональда Трампа контролюватиме принаймні одну з двох палат, можливо, обидві. Будучи президентом, Трамп висловив свою довіру до путіна перед світовою пресою, а разом з цим і свою недовіру до всіх його спецслужб. 

Впливові республіканці вже заявили про скорочення допомоги Україні. Якими б зрозумілими не були аргументи України про те, що путін не є серйозним партнером для мирних переговорів, Байден, зрештою, лише висловлює нову гірку реальність.

«Байден тисне на Україну»

Президент США Джо Байден у приватній бесіді закликав свого українського колегу Володимира Зеленського виявити готовність до переговорів із росією, повідомляє Washington Post з посиланням на джерела, знайомі з перебігом переговорів. Мета – заручитись підтримкою Києва країн, громадяни яких багато років боялися війни. 

«Втома від України для деяких наших партнерів – це реальна проблема», – цитує газета слова чиновника.

Туреччина «Daily Sabah» – «Якщо росія чхне, Китай застудиться»

Якщо нація руйнує інфраструктуру іншої нації, щоб підпорядкувати її своїй волі, цю дію слід охарактеризувати одним словом: ганьба. 

Саме це, мабуть, вважає гідним росіян президент росії володимир путін.

Насправді його країна теж пережила свою долю душевного болю. росіяни роками були жертвами нацистів; вони знають, що справедливо, а що несправедливо! 

Якби вони могли побачити всю картину в Україні. Уявіть себе без світла та води на 24 години... 48 годин? Три дні? 

Жодна порядна людина в росії не змириться з переслідуваннями, яких за останні вісім місяців зазнають українці.

Європейці, які нібито знають всю ситуацію в Україні, у своїй бездіяльності поводяться не інакше, ніж росіяни. 

Їхні національні лідери та бюрократи Євросоюзу досі безсоромно зважують, як отримати російський газ. 

Вони вважають, що надбавка за російський газ у вигляді військової допомоги Україні очистить їхню совість. Тим часом вони ведуть переговори про спільну відповідь на енергетичну кризу, яка швидко наближається, і намагаються укласти індивідуальні угоди з Росією.

Росія ж, намагаючись скористатися егоцентризмом європейців, шукає прийнятні альтернативи, а не укладає з ними таємні угоди.

Китай «China Daily» - «Шукається вирішення. Як повідомляється, США закликають Україну бути відкритою для переговорів з Росією»

Читайте також: Реакція світу на війну росії проти України 7-9 листопада

Бермуди «The Royal Gazette» – «Великі втрати росіян»

Український лідер Володимир Зеленський повідомив, що російські війська зазнали великих втрат у його країні, і попередив, що москва планує ескалацію атак на інфраструктуру.

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024