Польські перевізники і далі блокують кордон: виникли черги і на інших пунктах пропуску

17 Листопада 2023, 13:45
Польські перевізники і далі блокують кордон 1167
Польські перевізники і далі блокують кордон

Рух вантажівок на трьох основних пунктах пропуску «Ягодин», «Рава-Руська» і «Краківець». Через це виникли черги й на інших пунктах пропуску до Польщі.

Про це повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, інформує Район.Закордон.

«Блокування руху для вантажівок на трьох напрямках продовжується. Станом на ранок, на території Польщі в напрямку виїзду з цієї країни в Україну знаходяться близько 2 тисяч 400 вантажних транспортних засобів. Найбільше навпроти пункту пропуску «Ягодин» – це 1 тисяча 100 вантажівок», – сказав він.

За словами речника, за годину пропускають по кілька вантажівок у всіх напрямках. Єдиний більш-менш інтенсивний рух спостерігається у пункті пропуску «Краківець», коли вантажівки їдуть з України.

Демченко зауважив, що перевізники почали обирати інші маршрути. 

«Вже кілька днів ми спостерігаємо скупчення вантажівок і навпроти пункту пропуску «Шегині». Там знаходяться близько 1100 вантажівок», – зазначив він додавши, що загалом кількість транспортних заходів, які чекають на перетин кордону з Польщі в Україну, останні кілька днів тримається на рівні 2400-2500.

Щодо вчорашнього попереджувального страйку словацьких перевізників Демченко зауважив, що він тривав пів години і не вплинув на рух транспорту. 

«Кардинального перекриття руху для вантажівок не відбувалося. Черга спостерігається на території Словаччини в напрямку України – це близько 500 вантажівок»,– уточнив він.

Зокрема, у напрямку пункту пропуску «Шегині» станом на ранок перебувало близько 1100 вантажівок, приблизно 300 вантажівок – на напрямку пунктів пропуску «Угринів», «Устилуг» та «Смільниця».

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники розпочали фізичне блокування трьох з чотирьох найбільших прикордонних переходів на польсько-українському кордоні. Як українські, так і польські експортери, імпортери та перевізники вже зазнають збитків, так само страждають і взаємини між двома країнами, які ще не встигли відновитися після зернового конфлікту.

Кілька днів тому на заблокованому ПП «Дорогуськ-Ягодин» на польській стороні стало погано одному з українських водіїв.

15 листопада з'явилась інформація, що Європейська комісія може розпочати карну процедуру проти Польщі, якщо влада не вирішить питання блокування перевізниками пунктів пропуску на кордоні з Україною.

Читайте також: Любов до фермерів українським коштом. Чому сваряться Київ та Варшава

Колотнеча друзів: п'ять висновків зернової сварки

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024