Taurus для Залужного, блокування кордону, виплати від ООН: найцікавіше за рік на Район.Закордон

01 Січня 2024, 19:55
Блокування кордону 2016
Блокування кордону

Україна у 2023 році продовжувала займати активну позицію на міжнародній арені.

Україна також брала участь у різних міжнародних ініціативах та дипломатичних зусиллях, продовжувала боротьбу за свої територіальні цілі та реформи для підвищення свого міжнародного статусу.

Ми підбиваємо підсумки року та пропонуємо читачам пригадати ТОП0-5 матеріалів на сайті Район.Закордон, які зібрали найбільше переглядів у 2023 році.

На п’ятому місці –  З вересня для українських перевізників зміняться правила виїзду за кордон: що варто знати.

У матеріалі йдеться про те, що з першого вересня виїзд за кордон для українських водіїв пасажирських транспортних засобів буде можливим лише за умови зазначеного класу екологічності. Якщо у пасажирському транспортному засобі не буде визначений клас екологічності або зазначений клас екологічності ЄВРО-1, подати заявку на перетин кордону «18-60» стане неможливим.

На четвертому місці – новина під назвою Прийшла повістка: що робити, якщо чоловік за кордоном.

У новині йдеться про те, що під час загальної мобілізації вручати повістки можуть чоловікам від 18 до 60 років. Бувають випадки, коли повістка прийшла, а військовозобов’язаний перебуває за кордоном. Що робити у такому випадку – розповіла юристка Надія Грищенко.

Третє місце – стаття «Блокування кордону завершиться тоді, коли владці усвідомлять, що це діяльність на руку ворогу», – волонтер.

З  осені 2023 року страйк польських перевізників заблокував роботу чотирьох пунктів пропуску на кордоні з Україною. Довжелезні черги у декілька десятків кілометрів, тисячі вантажівок і стільки ж українських, та часом і польських водіїв. 

Що ж відбувається на заблокованих пунктах пропуску, хто підтримує українських водіїв та коли врешті-решт завершиться це знущання з людей і з техніки, – журналісту Район.Закордон розповів віцепрезидент Fundacja Humanitarna Folkowisko, проєктний менеджер гуманітарних та реабілітаційних проєктів, волонтер Володимир Михалишин.

На другому місці – новина про Нові виплати від ООН в Україні: хто може отримати допомогу.

Йдеться про те, що розмір грошової допомоги від ООН в Україні збільшили до 3600 грн на місяць. Сім'ї можуть отримати також додаткові виплати для підготовки до зими. Також вказано, хто може подати заявку на фінансову допомогу.

Найбільше переглядів – 129 125 – має стаття Юрія Конкевича  Taurus для Залужного: Київ відхиляє німецьке «ні», щоб отримати бетонобійні ракети.

Доки ЗСУ потрібні були далекобійні й бетонобійні ракети Taurus ще «на вчора», у Німеччині вагаються. Тому Києву доводиться пробивати бетон стереотипів та страхів німецьких політиків.

Читайте також:  Зрозуміла помилка НАТО

 

 

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024